CURS DE COL·LECCIONISME: Com formar una col·lecció d’art

per blog

Quin sentit té avui dia col·leccionar obres d’art? Com començar, amb quins criteris, a través de qui? Es pot formar una col·lecció sense ser ric?

Aquest primer trimestre del 2015, de la mà de l’antiquari i historiador de l’art Artur Ramon, hem treballat per a donar resposta a aquestes i altres preguntes.

Amb un grup de treball de 12 persones, hem reflexionat sobre el col·leccionisme d’obres d’art en l’incert món d’avui i proporcionat les claus necessàries per a iniciar una col·lecció d’art.

L’objectiu ha estat apropar i endinsar els assistents en l’univers del col·leccionisme per formar, a través de la curiositat, la passió i el rigor que proporciona el coneixement, a futurs col·leccionistes.

Ens hem aproximat al món del col·leccionisme amb diferents mirades:

1. Mirada de caràcter teòric,  una reflexió sobre el col·leccionisme avui dia.

2. De caràcter pràctic, s’ha realitzat una visita a l’exposició “MEMORIA Y DESEO” d’Artur Ramon Art, guiada pel seu comissari Pedro Azara, i s’ha complementat el curs amb una visita molt exclusiva a una col·lecció privada de Barcelona.

3. La darrera sessió, que es farà el mes d’abril, del curs estarà dedicada a posar en comú els resultats obtinguts en l’exercici plantejat.