La recepta del mes de febrer

1bcf222956ccf1db1f9696f375eaf90d
tumblr_msnxgjkiDN1rumwgdo1_500

Per als mesos freds com és el de Febrer, res millor que una bona crema ben calenta. Farem la crema de carbassa com la faig jo i us donaré dues opcions per a perfumar-la.
La base sempre és la mateixa.

Ingredients: carbassa, ceba de figueres, caldo de pollastre o aigua, sal i pebre.

En una cassola amb oli afegir-hi la ceba tallada a juliana i la carbassa tallada a daus mes o menys tots de la mateixa mida.  Tapar-ho i deixar-ho a foc mitjà. De tant en tant remenar i si cal afegir-hi una mica d’ aigua  o caldo perquè no es cremi i una mica de sal i pebre. Normalment la carbassa ja té prou aigua perquè es cogui en el seu mateix suc, però millor estar alerta per si de cas. Un cop la carbassa es desfaci, tancar el foc i deixar-la reposar per refredar-la. Rectificar de sal.

En aquest moment és quan hem de decidir quina opció volem per donar-li aquell extra que us millorarà el plat: hi podeu afegir-hi o bé unes quantes tires de pell de taronja o bé si el voleu més fort una mica de gingebre picat. Qualsevol de les dues opcions faran que el plat tingui aquell punt especial.

Ja per acabar, posem  carbassa que teniem reservada al Thermomix o passapuré i ho triturem per obtenir una crema fina. Si cal  podeu afegir-hi caldo o aigua per fer-la més clara.

Es pot presentar a taula acompanyada de pipes de carbassa o bé per talls de pernil salat.