SOUL KITCHEN – Cinefòrum/1

per blog
SOUL KITCHEN

El passat novembre vam encetar una nova activitat, un cicle de Cinefòrum. Educar la mirada, de la mà del Javier Urrutia, teòric cinematogràfic.

L’objectiu és el de provocar una nova mirada cap el cinema, desenvolupar l’esperit crític i  compartir, a l’acabar la projecció, les nostres opinions.

Ens vam estrenar amb la pel·lícula  SOUL KITCHEN (Fatih Akin, 2009), una comèdia alemanya protagonitzada per un grup d’antiherois entranyables que lluiten per sobreviure en temps difícils gràcies a la seva passió per la vida. A l’acabar la projecció, va sorgir una conversa molt animada, ja que la pel·lícula, que és divertida i sorprenent, amena i (per fi!) no massa llarga, et pot agradar o no, però no t’aburreix… La música és un component molt important al film i reflecteix molt bé el seu esperit: eclèctic, dinàmic i multicultural.

Al finalitzar la Marta ens va deleitar amb un menú ‘ad-hoc’: tajine de xai amb albercocs i cuscús d’herbes , Hummus amb pa de pita i unes delicioses postres àrabs de la Pastisseria Príncipe, del C/Guilleries, 10 (al barri de Gràcia), l’obrador de pastissos àrabs més bo de Barcelona.

Com que l’experiència va ser molt bona, el proper 20 de gener, projectarem BLOW-UP (Michelangelo Antonioni, 1966), basada en un relat de Julio Cortázar. És una hipnòtica pel·lícula que reflexiona sobre la percepció de la realitat i la subjectivitat de l’artista a l’hora de construïr el seu món.  Ens esforçarem en trencar la llegenda urbana que afirma que una vegada un tipus va veure una pel·lícula d’Antonioni fins el final.